Typografilördag

Min universitetskurs närmar sig sitt slut men jag ser redan fram emot nästa termins kurser. Den sista delen av terminen har vi ägnat åt ett eget valfritt projekt som går ut på att formge ett flersidigt dokument till exempel en broschyr eller tidning. Jag har valt att göra en broschyr för ungdomar med diabetes typ 1 och det har varit jätteroligt. Den här uppgiften fick vi redan i början av november så vi har haft gott om tid på oss. Samtidigt som den lades ut skrev läraren att vi också skulle få svara på ”några frågor” som han skulle lägga ut lite senare. I torsdags damp de ner i kursrummet på nätet. (Jag läser ju en nätbaserad distanskurs.) Jamen tjena! Några frågor visade sig vara 35 stycken och även om vissa är enkla så är andra desto mer omfattande. Det är inte omöjliga frågor på något sätt och jag känner ingen stress – men jag ska erkänna att det var mer än vad jag hade förväntat mig.

Nåväl, idag satte jag mig vid datorn för att ge mig i kast med uppgiften och det har faktiskt varit riktigt roligt. Det blir en himla bra genomgång av vad vi lärt oss under terminen. En del frågor kan jag svara på rakt av, andra kräver att jag går tillbaka till kurslitteraturen men det är ju också kunskap att veta var man hittar svar på sina frågor. Fast de flesta gångerna som jag behöver titta i böckerna för att svara på frågorna så är det mest för att kontrollera mina egna svar och kanske lägga till något för att svaren ska bli tydligare.

Jag har nu svarat på lite mindre än hälften av frågorna så det är inga problem att hinna klart till 11 januari då svaren ska vara inne. Och jag kommer inte heller att behöva sitta hela julen med detta. Skönt! För då vill jag ju jobba med WordPress-kursen hihi. En viss oro kan jag dock känna för de frågor som kräver lite mer omfattande svar. Det är alltid svårt att veta hur mycket man ska skriva. Och några frågor känner jag mig osäker på även om jag har litteraturen till hands. Men det ordnar sig nog det också. En sak i taget!

Nu ska jag stänga kunskapsfabriken för idag och fixa kvällsmat och mysa lite framför TV:n.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.